Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Diggory.9416

Diggory.9416

Also getting lag, more in that objects (IE. NPCs) are loading really slowly and audio is totally out of sync with the actions.

Location: Reading, UK
ISP: BT/Sky (same rubbish)
Server: Piken Square

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: raspin.9321

raspin.9321

Getting the same issue for about a week or two. Skills just flash when you click them, nothing happens, then suddenly it all catches up and everything happens at once only to freeze again. WvW and PvE are unplayable. Start fight>Freeze> wake up dead or watch others players blink around.

It was fine, and i’ve not had any change of hardware or software, other than arenanet’s auto-updates, and it worked flawlessly before. I’m in the UK, using Virgin Media, and on Gunnar’s Hold server. Is it just a UK problem?

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Temp.5483

Temp.5483

The game is completely UNPLAYABLE. Around 8-9 PM(GMT+1) all the lagging started. Lags appear every day at the same time and its very frustrating. All other online games working fine on the same computer and internet connection. Please fix this problem -_-

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: SupahSpankeh.8452

SupahSpankeh.8452

Mad Skullz | 80 Necro | Piken Square

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Toracas.8976

Toracas.8976

Same issue here like most others. For me it started after the patch this week. Massive lag spikes which would often disconnect me from the game.

I actually just tried guesting on another server. Had no lag for around 15 minutes then transferred zone and bam the spikes are back.

Even tried a reinstall of the game from a fresh download just to ensure it was not a problem with the client.

Like many others here it I am from the UK using Virgin media (cable). Again no problems with the internet in general ( as mentioned before I downloaded a fresh GW2 client last night from the link on this site in around 90 mins).

Looking at other posts it seems to be a mainly UK problem (although strange how it seems to occurred with different time spans – mine as mentioned has only been for the last 2 days).

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Strodor.6051

Strodor.6051

Cannot play at all right now due to crippling skill delay, every night starting around 6pm just as many others have said. Same story.

Smaggle – Asura elementalist [INT]

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Lissahkins.7265

Lissahkins.7265

I am in the US playing on an EU server. I have been having this issue as well so I really don’t think this is isolated to just EU internet providers or anything user location related. Seems like the issues tend to come up around updates/patches. I really honestly don’t know what more to do, seems that re-installing/repairing/restarting etc don’t fix anything and I suspect I will just have to wait it out. Hope that the A-Net folks can give us some answers soon.

Location: SLC, Utah, USA
ISP: CenturyLink
Server: Aurora Glade

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: dovrak.4376

dovrak.4376

No monthly fee = 0 maintenance. Sad but true.

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Athano.4761

Athano.4761

I have this issue as well as other members of my guild in the UK.

I’ve noticed that it occurs on my server Underworld after around 6 PM BST.

I want to highlight a method I’ve been using to circumvent this for other users: If you use the guest functionality to guest on a different (and perhaps lower population server) it seems to completely remove skill/movement lag. I have had luck choosing Gunnar’s Hold as a guest server where I’m finding no lag at all during game play.

I do see there is actually lag whilst I am typing to my guild though, which I suspect is hosted on a different server anyway (chat lag seems to be completely independent to skill/movement lag).

In the interest of players providing more information to the Guild Wars 2 staff, you can monitor the lag by using the Windows program resmon.exe (it comes with Windows 7) and choose Gw2.exe under the Network tab. I wonder if we will be able to highlight a common remote IP address range or so by collaboratively providing this information.

Location: Sheffield, UK
ISP: Ask4
Server: Underworld

(edited by Athano.4761)

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: SupahSpankeh.8452

SupahSpankeh.8452

Mad Skullz | 80 Necro | Piken Square

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: ethier.3417

ethier.3417

I have this issue as well as other members of my guild in the UK.

I’ve noticed that it occurs on my server Underworld after around 6 PM BST.

I want to highlight a method I’ve been using to circumvent this for other users: If you use the guest functionality to guest on a different (and perhaps lower population server) it seems to be completely remove the lag. I have had luck choosing Gunnar’s Hold as a guest server where I’m finding no lag at all during game play.

I do see there is actually lag whilst I am typing to my guild though, which I suspect is hosted on a different server anyway (chat lag seems to be completely independent to skill/movement lag).

In the interest of players providing more information to the Guild Wars 2 staff, you can monitor the lag by using the Windows program resmon.exe (it comes with Windows 7) and choose Gw2.exe under the Network tab. I wonder if we will be able to highlight a common remote IP address range or so by collaboratively providing this information.

Location: Sheffield, UK
ISP: Ask4
Server: Underworld

Tried this, However doesn’t really help me as i play 90-95% of the game in WvW. There was no lag for about 10-15mins, but did come back.

Ethier 80 Necro [VcY] Run Hide Build AC 80 Warrior [VcY] No Light Fields FFS 80 Guardian [VcY]
Human Resources Department Manager for Velocity Corporation

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Athano.4761

Athano.4761

Tried this, However doesn’t really help me as i play 90-95% of the game in WvW. There was no lag for about 10-15mins, but did come back.

I see what you mean, I wouldn’t say this is particularly helpful for people who do WvW unfortunately.

On the note of the lag returning, I would suggest trying another server. I did try more than one – the first was as unplayable as my home server.

This is simply a work around. The real problem needs to be addressed by Guild Wars 2 staff and their networking/server teams.

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: dovrak.4376

dovrak.4376

I want to highlight a method I’ve been using to circumvent this for other users: If you use the guest functionality to guest on a different (and perhaps lower population server) it seems to completely remove skill/movement lag. I have had luck choosing Gunnar’s Hold as a guest server where I’m finding no lag at all during game play.

In the interest of players providing more information to the Guild Wars 2 staff, you can monitor the lag by using the Windows program resmon.exe (it comes with Windows 7) and choose Gw2.exe under the Network tab. I wonder if we will be able to highlight a common remote IP address range or so by collaboratively providing this information.

When you guest on a different server, you don’t switch to a different connection, it’s the same. You can actually check this by using Resmon, like you said lol. There’s a range of networks you connect every time you login in, which is something like 64.25.3*.*, I tried different nodes, having similar consequences.

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: MijMorgs.4702

MijMorgs.4702

Location: Plymouth, UK
ISP: Sky
Speedtest.net results: http://www.speedtest.net/result/2769606842.png

Lag only happens at peak times for me also, has been happening for about a month but has gotten much worse in the past few days.

EDIT: Server – Aurora Glade

Attachments:

(edited by MijMorgs.4702)

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Colly.4073

Colly.4073

I’m thinking Anet needs to hire more staff, Their customer support used to be pretty good but the last few months it has been abismal.

Live Response Team MY kitten .

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Zerbo.5381

Zerbo.5381

265 replies, over 6700 views, and still nothing…

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Athano.4761

Athano.4761

I’ve been doing some more troubleshooting and can confirm this is NOT related to level3.net as I do not route through their equipment.

I’ve done network tests from my connection to two different GW2 server IP addresses: 206.127.159.183 (Gunnar’s Hold, Mount Maelstrom) and 206.127.159.243 (Underworld, Mount Maelstrom).

I see absolutely no difference in the network path for either server, even up to the point it reaches PlayNC (Anet) 206.127.157.102 (206-127-157-102.plaync.com).

It stands to reason that the issue is beyond this device, but this is most likely a firewall as packets do not get responses beyond this hop.

Please investigate this.

(edited by Athano.4761)

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Dalrin.7160

Dalrin.7160

Location: Oxford, UK
ISP: Talk Talk

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Gutbuster.8745

Gutbuster.8745

I would encourage anyone reading this thread that has guildies with the same issue to come here and make a post. Clearly it doesn’t seem like a serious enough issue to Anet so perhaps by flooding the thread with a lot more people will get their attention?

Can’t say I’m a huge fan of this silence or the attitude Anet seems to have adopted towards its player base.

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Hellsing.3570

Hellsing.3570

When you guest on a different server, you don’t switch to a different connection, it’s the same. You can actually check this by using Resmon, like you said lol. There’s a range of networks you connect every time you login in, which is something like 64.25.3*.*, I tried different nodes, having similar consequences.

Guesting actually works for me. I can’t tell you why it does, or how it does, but it usually fixes it.

Be pro!»

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Athano.4761

Athano.4761

When you guest on a different server, you don’t switch to a different connection, it’s the same. You can actually check this by using Resmon, like you said lol. There’s a range of networks you connect every time you login in, which is something like 64.25.3*.*, I tried different nodes, having similar consequences.

It definitely changes. Even different maps have different IP addresses. The IP address range for the game servers are 206.127. *. * (not sure about 3rd octet, probably starts at 128).

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Ashley Segovia

Previous

Ashley Segovia

Technical Support

Next

Hey guys we’re currently looking into this issue. To help us along with our investigation, could you please provide your location in addition to your ISP and Netdiag reports. To create a net diag report, please follow the steps below:

1. Navigate to your Guild Wars 2 folder.

2. Right-click on “GW2.exe” and select “Create Shortcut.”

3. Right-click on “GW2.exe – Shortcut” and select “Rename.”

4. Rename this file to “Guild Wars 2 Diagnostic.”

5. Right-click on “Guild Wars 2 Diagnostic” and select “Properties.”

6. Locate the “Target” line and add the following to the end “-diag”
Your target line should look like this: “C:\Games\Guild Wars 2\GW2.exe” -diag

7. Click “Ok” to save your changes.

8. Double click “Guild Wars 2 Diagnostic” to start the test.

Once completed, please click “View Results” and save the results to a text file on your desktop. Once saved, please attach that to this thread (be sure to click “More posting & formatting options…” at the bottom).

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Wolfgang Michael.8217

Wolfgang Michael.8217

Played for 6 hours so far and have got disconnected to Char select more than 20 times. I am sick of this. SICK SICK SICK SICK!

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: tanaburs.8749

tanaburs.8749

I’m getting the same issue, unplayable lag after around 6pm UK time. I have noticed that the lag seems to be only in certain zones and can sometimes be resolved by changing zone/character.

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: rainynoble.6531

rainynoble.6531

Location: California, USA
ISP: Charter Communication

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: EvaPilot.3816

EvaPilot.3816

My ISP is Sky, Manchester UK, and I did not have this problem this weekend, so it stands to reason that something occurred in the last couple of days. (I had some lag yesterday but its much worse today.)

I’ve also been getting frequent disconnects today, with the error code: 7:11:3:191:101. Which I have never experienced before today.

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Acidcors.4296

Acidcors.4296

Ît took them 8 months to recognize and deal with the permastealth/culling issues. For an even bigger issue like this they might need 1-2 years so please, be patient people.

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Kraq.3672

Kraq.3672

Same problem here:
Location: Olomouc, CZ
IPS: O2
Seafarer’s rest

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: MrLeki.2493

MrLeki.2493

Country : France
ISP : Orange
Server : Jade Sea

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Zerbo.5381

Zerbo.5381

Ît took them 8 months to recognize and deal with the permastealth/culling issues. For an even bigger issue like this they might need 1-2 years so please, be patient people.

Culling existed since the beginning of the game. This issue, however, just began for most people very recently. It should be easier to retrace their steps of what was changed in order to find out what’s wrong and fix it.

By the way, it’s obvious you don’t have this issue or you would realize really how unplayable the game is. If it would indeed take 1-2 years, people will just leave.

(edited by Zerbo.5381)

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Shyv.9643

Shyv.9643

Country : United Kingdom
ISP : Virgin Media
Server : Desolation EU
http://www.speedtest.net/result/2769913573.png
Pretty much makes SPVP unplayable

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: misfired.8403

misfired.8403

Location: Maryland, USA
ISP: Comcast
Server: Stormbluff Isle

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: ColdandColder.5698

ColdandColder.5698

Location: Germany
ISP: telekom / t-online
Server: Desolation

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Ashley Segovia

Previous

Ashley Segovia

Technical Support

Next

I appreciate these reports guys! Keep ’em comin!

*Yes, we’re still actively looking into this.

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: dovrak.4376

dovrak.4376

Location: Buenos Aires, Argentina
ISP: Telecentro S.A.

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Temp.5483

Temp.5483

Location: Prague, CZE
IPS: O2
Aurora Glade

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: MrLeki.2493

MrLeki.2493

This bug will be resolved before the Dragon Bash’s end ? It will be regrettable that some players in either private…

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: PhoLong.8361

PhoLong.8361

Location: Singapore
ISP: Starhub
Server: Darkhaven

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Caligula.8946

Caligula.8946

Location: Birmingham UK
ISP: Zen Internet
Server: Aurora Glade

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: ham tam tots.6347

ham tam tots.6347

Location: Birmingham UK
ISP: Sky
Server: Gandara

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: SupahSpankeh.8452

SupahSpankeh.8452

In a different thread Ashley said they no longer needed reports, and had no ETA on a fix. It’s been “passed over”, which could mean anything really.

Do NOT hold your breath. The last “lag thread” went a month between replies.

Personally, I’m considering askign for a refund as it’s not playable.

Mad Skullz | 80 Necro | Piken Square

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Juliankr.4213

Juliankr.4213

Location: South Yorkshire, UK
ISP: Sky
Server: Gunnars Hold

i only seem to have this lag after about 7pm uk time and it runs through to about 11pm. this may not seem like a big issue but as this is when i get to play then it is really.

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Artaire.8371

Artaire.8371

Im having the same symptoms as Juliankr, game runs fine with minor spikes throughout the day. Then it becomes completely unplayable in the evening up until about 11pm where its then fine again. (Seemingly when everyone has gone to bed and there is nomore WvW or PvE groups awake -_-)

This has only started recently in the last week or so. (May have been going on longer but I had local connection issues not related to this)

Would love to play my game flawlessly again :/

Location: Lancashire, UK
ISP: Sky
Server: Vabbi

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Talsi.1469

Talsi.1469

Getting massive lags starting around 20:00 – 21:00 (GTM+1). All other Internet services runs perfectly – TS3 (11ms, 0% packet loss), League of Legends (and I am playing on American servers) on lags what so ever.
Enclosing log.

Attachments:

“Only two things are infinite, the universe and human stupidity,
and I’m not sure about the former.” Albert Einstein

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Autumn.8043

Autumn.8043

Location: Somerset, UK
ISP: Sky
Server: Piken Square

I am completely fine during the day, 100% lag free. After 7PM GMT I get unplayable lag where my Skill bar will flash, everyone will run in the spot and then I get booted to the Char screen.
It renders the game unplayable, and forces me to log off.

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Domatron.6749

Domatron.6749

Location: UK
ISP: Talk Talk
Server: Desolation

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: supreme.2671

supreme.2671

location: UK, Brighton
ISP: TALKTALK fibre optic
Server: Desolate

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: JIDE.6597

JIDE.6597

This is very weird at one point its completely fine no problems what so ever, then after a while the lag comes and its so terrible that it just makes it unplayable now. It gets so bad that i get disconnected every 3 mins or less.

Server: Gunners Hold
Location: UK/London
ISP: SKY BROADBAND

Attachments:

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: OmegaPrime.9143

OmegaPrime.9143

I assure you Arenanet. This has got WORSE SINCE THE DRAGON BASH PATCH. Seriously it is driving me crazy.

You guys already have my networkdiag and a pingplotter.

I still am baffled by the tracert and why you don’t allow EU servers pings and ‘hide’ it.

Lag / Long Loading and Error: 7:11:3:189:101

in Tech Support

Posted by: Lolle.8391

Lolle.8391

I appreciate these reports guys! Keep ’em comin!

*Yes, we’re still actively looking into this.

Sure…. last 9 months:)